Breza pust 2022

Vsebina prispevka:

Pustno razigranost ponesli po Brezovcih

Na letošnjo pustno soboto smo se v Brezovcih zbrale pustne maske vseh starostnih skupin, z željo, da bi svojo pustno razigranost ponesli po naši vasi.

Skupaj smo se podali na pustno povorko ter se kljub mrzlemu vetru in kapljicam dežja nismo predali – zahvala gre predvsem Brezovčarom, ki so nas pričakali z »okrepčilom«. Priznamo, proti koncu nas je že zelo zeblo in najbolj sladki del naše povorke nas je čakal na koncu poti, ko smo se ogreli v prostorih Gasilskega doma in se posladkali s pustnimi krofi.

Letošnji krofi so bili še posebej slastni, saj so imeli pridih dobrodelnosti. V sklopu dobrodelne akcije, ki jo je letos organiziralo društvo Lions  Klub Murska Sobota, je tudi naše društvo ŠKTD Breza Brezovci izbralo dobrodelne krofe. Zbrana sredstva so bila namenjena fantu za izgradnjo in opremo njegove sobe. Pozdravljamo takšne geste in smo veseli, da lahko na ta način tudi sami prispevamo svoj del.

Ob našem razhodu smo se nasmejanih ust poslovili z mislijo, da se naslednje leto spet srečamo in upamo, da v še večjem številu.

 

Nekaj utrinkov najdete v fotogaleriji na tej povezavi.